Annons
Annons

10 saker att irritera sönder sig på


 

Nina Campioni wears vintage psychadelic top, vintage silver shoes and leather skirt from Tiger of Sweden, topping it off with Miu Miu sunglasses.

Ok, jag är som ni förhoppningsvis märkt genom att läsa den här bloggen eller följa mig på insta eller annat valfritt ställe, en ganska så positiv person. En kär vän som heter Christoffer har uttryckt det som att jag har ett irriterande fullt glas hela tiden. Och det är typ sant. För jag har, gissar tack vare min uppfostran, en förmåga att se det mesta på ett ljust sätt, ett det-löser-sig-tänk inbyggt, eller så är jag bara halvblind för all sakers jävlighet. Jag vet inte. Men ibland har man ju såna där dagar, ni vet, när allt, precis ALLT bara är piss, röv och skit. Ursäkta uttrycken. Och det är då man märker dem. De där sakerna. De där personerna. De där tillstånden. Det som gör att man bara vill ställa sig i närmsta gathörn och skrika ”NI ÄR IDIOTER HELA JÄVLA BUNTEN”. Typ. Fattar ni vad jag menar? Häromdagen hade jag en sån dag. Dessa dagar brukar ofta sammanträffa med antingen PMS eller att jag fryser och häromdagen var det lite extra kallt och då såg jag dem. Överallt. Som små vildvittror, som bara irriterade och irriterade. Här är 10 saker att irritera sönder sig på. Ber om ursäkt på förhand om jag trampar nån på tårna här nu för det kommer jag antagligen göra.

 1. Rökare
  Jag vet, jag vet, ni får mycket skit dag ut och dag in. Men helt ärligt. Det finns INGET värre för oss som inte röker än att tvingas andas in er skit. Vid övergångsställen, i köer, utanför byggnader, på gatan. Överallt går man rakt in i vidriga rökmoln och man tvingas hålla för munnen och hålla för andan. Irritation!!
 2. Rökare som slänger fimpar på gatan
  Sorry, dear smokers, men det blir en till. Vad är det som gör att ni (ok inte alla) anser er rätten att slänga brinnande saker på marken? Ytterst få skulle ta sin skräppåse i köket, ta med den ut och slänga på gatan. Eller ta ett vedträ från brasan och lägga i en hög med löv. Ändå ligger det fimpar precis överallt hela tiden, och hälften av dem ryker. Helt ärligt. Vem gjorde er till kung och drottning som anser att någon annan ska plocka upp efter er? Irritation!!
 3. Bilister som tutar
  Det finns ingen annan korsning i Stockholm där det tutas mer än på Fridhemsplan. Det har jag kommit fram till utan någon som helst forskning, men det slår aldrig fel. Varje gång jag är på F-plan så är det nån idiot som måste ligga på tutan i en halv minut. TUUUUUUUT-TUUUUUT-TUT-TUT-TUUUUUUUUT. ”Åh, toppen, nu skingrades all trafik bara för att du tutade så himla bra, innan du tutade var det liksom ingen som visste att man kunde köra framåt, vilken tur att du finns”. Irritation!!
 4. Folk som slänger skräp där det inte ska slängas
  Se punkt 2. Ni är inte lika många som punkt 2:arna men ni gör det lik förbannat. Vem tror du att du är!?! Irritation!!
 5. Folk som är otrevliga by default
  Häromdagen åkte jag på tunnelbanan och det kom fram en trevlig tant som frågade om man kunde tänka sig fylla i en undersökning som SL gjorde. Hon var tydligt klädd i färger och kläder så man förstod att hon kom från SL, inte krävde några pengar eller att det hela skulle ta någon direkt tid. Vi satt ju ändå där liksom. Undersökningen var 5 frågor. Alltså på riktigt bara 5 frågor. Tog max 2 minuter. Jag blev helt chockad över responsen hon fick. Hälften av alla i vagnen tittade åt ett annat håll med näsan upp i vädret, alltså ignorerade denna trevliga dam, som att hon inte var värdig att ens titta på. Någon roffade åt sig pappret och svarade irriterat ”jaha, nu ska man tvingas till sånt här också”, några söta ungdomar svarade glatt, och några sa artigt nej tack. Men alltså. Beteendet!? Vuxna människor!? Vad fan! Irritation!! (kanske hade de en lika dålig dag som jag, men jag fyllde ändå i med ett leende så det så)
 6. Iskallt smör på restaurang
  Japp, det här är ett lyxklag, men varför är alltid smöret man får till brödet på restauranger så stenhårt att man tar sönder smörkniven när man försöker att bre sin macka!? Irritation!!
 7. Folk som går på tåget innan folk gått av
  Se punkt 2 och 4: who made you princess of the tunnelbana!?!? Hur kan man inte SE att det krävs att folk går AV först innan du stövlar in med alla dina kassar och väskor? Om det är för att du är stressad och tror att du inte kommer få åka med om du inte skyndar dig så kan jag lugna dig med att, jo, du får åka med. Och även om du mot förmodan inte får plats – vet du – det kommer ett tåg till om 1 minut. Också, folk som får panik över att de inte kommer kunna hoppa av tåget så de ställer sig upp och armbågar sig fram till dörrarna bara för att aldrig se att vi andra också skulle av. Irritation!!!
 8. Folk som lever i sin mobil
  På gatan: de går sakta, som om de vore osäkra på vart de ska, de sicksackar lite över trottoaren eftersom de inte har någon styrning när de bara kollar rakt ner hela tiden. Vi som går bakom får göra vårt bästa för att parera. I trafiken: bilister och cyklister som sms:ar när de kör. Nog sagt. Idioter! Irritation!!
 9. Cyklister, bilister och fotgängare
  Helt ärligt. Alla är idioter i trafiken. Fotgängare går rakt ut utan att se sig för. Cyklister kör fort som fan också skriker åt folk att flytta sig. Bilister tutar och kör som om de ägde världen för att de är störst. Kan alla bara…chilla lite, tack!? Ingen dör om du skulle komma 3 minuter senare än vanligt. Stressa ner. Irritation!!!
 10. Folk som irriterar sig på barn
  Guess what: människor föder barn. Det är små varelser som ännu inte är lika perfekta som du. De låter ibland. Du har också varit en bebis en gång, jag tror att du också lät lite, i alla fall nån gång då och då. Kan vi bara sluta ge mammor och pappor irriterande ögonkast och sucka högt för att ett barn låter lite på bussen? Skärp er, ni är vuxna och ska för fan bete er bättre! Irritation!!

PUH! Fy fan va skönt det var att få ur sig allt det! Sen vill jag bara klargöra att jag själv såklart är perfekt och aldrig gör några fel någonsin ever, ever. Så det så.

Annons

En bonussak att irritera sig på hittar ni här. 

(48)
(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

 
 


Annons

Follow me on Bloglovin and Instagram

 


Annons

Laddar