Annons
Annons

9 ekologiska favoriter


 

Jag listar 9 favoriter inom ekologisk hudvård, hårvård och skönhet - det finns så himla många bra produkter idag att det inte finns någon anledning att förpesta sin egen kropp och naturen för skönhets skull.

Jag vet att några av mina mest populära inlägg innehåller bra tips på ekologiska och hållbara produkter och det gör mig SÅ glad att ni är intresserade av det här. Häromdagen intervjuade jag en diplomerad ekologisk dermatolog och det var så inspirerande att höra allt hon hade att säga. Skrämmande också förstås med tanke på hur mycket skit det finns i alla produkter, inte minst barnprodukter – alltså jag fattar inte hur man med gott samvete kan producera produkter som är rent farliga för barn? Skämmes! Men – det finns så himla mycket bra produkter nu – både när hud, hår och makeup. Det man ska tänka på främst är att försöka undvika hormonstörande ämnen som formaldehyd, ftalater och vissa parabener. Det är ju inte helt megalätt eftersom innehållsförteckningarna på såna här produkter är milslånga. Så ALLRA enklast är ju att lära sig vilka varumärken som gör bra ekologiska produkter – och där kommer jag in. Här är alltså 9 ekologiska favoriter just nu:

Annons

Ovan: nytt svenskt varumärke som inte bara gör ekologiska produkter, de är också estetiskt vackra att ha framme i badrummet. Tangent GC heter märket!

Läs också: 10 ekologiska favoriter (cirka ett år gammalt inlägg)

Jag listar 9 favoriter inom ekologisk hudvård, hårvård och skönhet - det finns så himla många bra produkter idag att det inte finns någon anledning att förpesta sin egen kropp och naturen för skönhets skull.

John Masters Organic gör hårvård som är riktigt bra! Tycker hårvård kan vara svårt att hitta annars, men det här funkar.

Jag listar 9 favoriter inom ekologisk hudvård, hårvård och skönhet - det finns så himla många bra produkter idag att det inte finns någon anledning att förpesta sin egen kropp och naturen för skönhets skull.

Burt’s Bees är en klassisk produkt som jag tycker håller än. Deras handkräm är härligt tjock och mjuk.

Jag listar 9 favoriter inom ekologisk hudvård, hårvård och skönhet - det finns så himla många bra produkter idag att det inte finns någon anledning att förpesta sin egen kropp och naturen för skönhets skull.

Estelle&Thild har jag tipsat om många gånger – deras serum älskar jag!

Jag listar 9 favoriter inom ekologisk hudvård, hårvård och skönhet - det finns så himla många bra produkter idag att det inte finns någon anledning att förpesta sin egen kropp och naturen för skönhets skull.

Lotioner finns hur många bra som helst tycker jag, nästan alla ekologiska märken gör bra lotioner,  Dr.Bronner gör dessutom coola flaskor.

Jag listar 9 favoriter inom ekologisk hudvård, hårvård och skönhet - det finns så himla många bra produkter idag att det inte finns någon anledning att förpesta sin egen kropp och naturen för skönhets skull.

Glöm inte bort att även dina makeup-penslag kan göra gott – Åhléns har lanserat en linje ekologiska penslar till väldigt bra priser!Jag listar 9 favoriter inom ekologisk hudvård, hårvård och skönhet - det finns så himla många bra produkter idag att det inte finns någon anledning att förpesta sin egen kropp och naturen för skönhets skull.

Om ni hängt med i min blogg ett tag så vet ni att jag är ett fan av Maria Åkerberg, jag använder väldigt många av hennes produkter – precis som Kronprinsessan Victoria. Jag listar 9 favoriter inom ekologisk hudvård, hårvård och skönhet - det finns så himla många bra produkter idag att det inte finns någon anledning att förpesta sin egen kropp och naturen för skönhets skull.

Oljor gillar man ju, som den här mandeloljan från Loelle. Jag listar 9 favoriter inom ekologisk hudvård, hårvård och skönhet - det finns så himla många bra produkter idag att det inte finns någon anledning att förpesta sin egen kropp och naturen för skönhets skull.

Kokosoljan är också toppen för allt, jag smörjer in Essie med den när hon är torr. Jag hittar min ekologiska olja på närmsta Ica eller Coop.

Jag listar 9 favoriter inom ekologisk hudvård, hårvård och skönhet - det finns så himla många bra produkter idag att det inte finns någon anledning att förpesta sin egen kropp och naturen för skönhets skull.

Älskar scruben från Weleda då den löddrar mer än många andra, det ger en bättre känsla tycker jag!

Läs gärna också: 

10 hållbara och snygga plagg

Så shoppar du hållbart och mijövänligt

Fler bra tips: 

Follow me on Bloglovin and Instagram

 

(6)
(0)
2 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar