Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

Årets bäst klädda

Thursday Glamday! (glömde lägga ut detta i söndags, är helt dagvill detta jullov!) Idag tänkte jag att vi skulle samsas om vilka som har klätt sig bäst under heeeeela 2019! Det är ju inte megalätt med tanke på hur otroligt många härliga kvinns med cool stil det finns i denna värld men här är i alla fall mina favoriter!

Annons

Ovan: Gemma Chan bär här drömklänningen alla kategorier och har under året visat upp både flärdfull elegans och blommiga mönster.

Cate Blanchett är ju en favorit varje år. Alltid cool, alltid edgy, alltid med pondus och elegans samtidigt.

Tracee Ellis Ross – årets mest färgsprakande kvinna, årets mest lekfulla och årets härligaste. Vad vore 2019 utan TER!?

Annons

Detsamma kan vi säga om Céline Dion – vilket modeår denna kvinna haft!? Plötsligt var hon överallt, på alla modevisningar, på alla fester – och var bäst klädd av dem alla!

Kim Kardashian West – nu kanske ni undrar hur jag tänker, Kim? Ja, Kimsan kanske inte är den jag traditionellt sett ser som bäst klädd MEN snacka om att hon (tillsammans med Yeezy) hjälpt till att föra ut 90tals-trenden med mjukisbrallor, sneakers och annat härligt. Och det är jag henne evigt tacksam för. Plus: FÅ personer är så dedikerad FASHION som Kim, herre, hon lever mode.

Elle Fanning har haft ett sjujäklars modeår och allra mest stack hon ut i Cannes – som här där hon ser ut som en stjärna från 60-talet i classic Dior.

Julianne Moore är precis som Blanchett en återkommande favorit som aldrig gör en besviken. Alltid spännande, elegant, mästerlig.

Megan Rapinoe – även om vi inte fått chansen att se henne så ofta på röda mattan så är det få kvinnor som betytt så mycket för så många som Megan. Jämställdhet låg högst på hennes agenda och med hennes rosa hår, fantastiska spel och 6 mål stack hon ut under sommarens fotbolls-VM och visade också att fotbollskläder är det snyggaste som finns.

Annons

Kronprinsessan Victoria är alltid otroligt välklädd men under 2019 fick hon också en dos streetcred genom att två gånger bära Selam Fezzahaye på röda mattan. Word!

Yara Shahidi är den nya generationens superstars som dessutom är helt orädda för att uttrycka sig genom sin stil. Yara visar alltid upp en cool, lekfull och inspirerande stil!

Patricia Clarkson visar precis som Céline Dion att fashion inte är en Young womans game. Läckra klänningar, starka färger och ett hår som gör alla avundsjuka.

Nicole Kidman har nog varit på min ”årets bästa”-lista sedan 80talet känns det som. Alltid slående!!

Annons

Margot Robbie visade upp en cool look både på röda mattan och ute på stan. Mycket 70tals-referenser och ”sköna” stilar.

Gwendoline Christie – mamma mia var ska man börja!? Denna mäktiga kvinna valde allt som oftast mer konstnärliga designers när det var dags för party, som här i Iris van Herpen – hur otrolig?

Michelle Yeoh – stencoola skådisen som vi älskat ända sedan Crouching Tiger har också en stil som inspirerar och under året har hon varit på tårna!

Juidith Light – återigen på temat ”bara för att man passerat 60 så behöver det inte bli tråkigt” – vi lämnar den gamla förutfattade meningen på 2010-talet och går vidare eller hur!? Judith har haft ett otroligt år, både som skådis och som modemusa.

Lupita Nyong’o är tillsammans med Tracee Ellis Ross den som stått för årets mest färgstarka stil, Lupita har också varit tydlig med att lyfta afrikanska mönster, stilar och visat på styrkan i att se bakåt för att hitta stilen framåt.

Annons

Vem har varit din favorit i år!? 

 

 

2 kommentarer till “Årets bäst klädda”

  1. Salam Naamani skriver: 11 januari 2020 kl 19:09

    Celine Dion är en äkta diva med sin gudomliga klänning


    1. Nina Campioni skriver: 12 januari 2020 kl 14:20

      Visst är hon!! Underbar!


Dela på:
Laddar
https://nina.elle.se/svensk-jul-och-gott-nytt-2020/