Annons
Annons

Återvinn dina kläder!


 

Igår var vi på besök på i:co återvinningscentral - det är hit alla plagg vi återvinner hamnar - oerhört mäktigt!

Under måndagen och tisdagen hade jag och Tina Törnqvist äran att få åka med H&M till Berlin för att göra ett besök hos i:co som gör riktigt bra saker för världen, nämligen återvinner och gör nytt av våra gamla avlagda, trasiga och smutsiga kläder – för ni återvinner väl dem? Här till Tyskland kommer alla plagg som vi i vår del av världen lämnat till återvinning, det finns en central i Indien och en i USA också. Det var så oerhört häftigt att få se hur det här funkar. Först blir man lite äcklad av MÄNGDEN kläder som kommer hit, 400 ton om dagen, fatta! Men sen blir man så sjukt upplyft eftersom man gör ett kretslopp av det hela, 55% av alla plaggen kan återanvändas på second hand-marknaden, resten återvinns och blir antingen ny textil till nya kläder eller isolering till bilar eller annat smart. Alltså till och med dammet som blir till i hela processen använder man till nya produkter, allt enligt i:cos ”zero waste policy”. Så jäkla bra. Så nästa gång du är på väg att slänga din trasiga socka i soporna – tänk om – och lämna till återvinning i din närmaste butik. Allt från H&M, till Kappahl, till Monki, till Hemtex tar emot dina avlagda textilier.

Annons

Jag kommer skriva mer om det här och berätta om besöket på ELLE inom kort, håll utkik och kolla in min instastorie från besöket som ligger uppe nu.

Igår var vi på besök på i:co återvinningscentral - det är hit alla plagg vi återvinner hamnar - oerhört mäktigt! Igår var vi på besök på i:co återvinningscentral - det är hit alla plagg vi återvinner hamnar - oerhört mäktigt!

Follow me on Bloglovin and Instagram

 

(12)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar