Annons
Annons

Den Stora Stickningen


 

Den Stora Stickningen är en kampanj från innocent för att uppmärksamma ensamhet bland de äldre. Häng med mig och sticka loss!

Det här inlägget sker i samarbete med innocent

Hörrni, är ni bra på att sticka!? Nä, inte jag heller. Därför kändes kampanjen Den Stora Stickningen som innocent har både spännande och väldigt läskig. ”Aldrig i livet” tänkte jag först, men eftersom syftet var så viktigt och bra så fick jag helt enkelt ringa min mamma och fråga om hon kunde bli min sticknings-coach. Tur att hon är så bra på hantverk. Jag ska ärligt säga att jag både svettades (hur kan man ha så mycket handsvett!?), svor en hel del och undrade varför jag lovar att göra saker jag inte kan, men i slutändan var det både roligt och faktiskt ganska ”enkelt” (nåja). Är man någorlunda smart så följer man enkelt något av alla fina mönster på den här sidan, är man lite mindre smart (som jag) så stickar man på och glömmer bort att man ska göra avig istället för rät. Trots att jag valde ett mönster för nybörjare så blev det alltså fel. Men. Det blev en söt liten lila mössa ändå!! Ändå rätt stolt där den sitter bredvid mammas lite mer avancerade gröna mössa med rosett på huvudet. Vad som också var kul med den här utmaningen var att det blev en familjeaffär. Mamma visade, jag lärde mig och Essie klippte garn. Mysigt!

Annons

Tanken bakom Den Stora Stickningen i Sverige är att lyfta frågan kring ensamhet bland äldre, och samla in pengar till Röda Korsets besöksverksamhet för äldre. De senaste undersökningarna visar exempelvis att 70 procent på äldreboenden besväras av ensamhet. Det tycker jag känns så himla läskigt. Både för mig själv när man tänker på sin egen kommande ålderdom men också såklart för min gamla morfar och alla andra som är i hans ålder och kanske inte kommer ut i samhället på samma sätt längre.

Att bidra är enkelt (även om man inte kan sticka!). Man stickar helt enkelt små, små söta mössor som passar på innocents smoothie-flaskor. Sen skickar du in mössan till innocent som sen sätter den på en flaska. För varje såld smoothie med mössa skänker de 2 kronor till Röda Korsets besöksverksamhet för äldre. Bra va!?

Här finns massa bra hjälp kring stickningen, hur man gör och sådär och också fina mönster! 

Så, samla dina vänner och sticka lite ihop, så blir det både roligt och socialt på samma gång. Heja er!

Den Stora Stickningen är en kampanj från innocent för att uppmärksamma ensamhet bland de äldre. Häng med mig och sticka loss!  Den Stora Stickningen är en kampanj från innocent för att uppmärksamma ensamhet bland de äldre. Häng med mig och sticka loss! Den Stora Stickningen är en kampanj från innocent för att uppmärksamma ensamhet bland de äldre. Häng med mig och sticka loss!   Den Stora Stickningen är en kampanj från innocent för att uppmärksamma ensamhet bland de äldre. Häng med mig och sticka loss! Den Stora Stickningen är en kampanj från innocent för att uppmärksamma ensamhet bland de äldre. Häng med mig och sticka loss! Den Stora Stickningen är en kampanj från innocent för att uppmärksamma ensamhet bland de äldre. Häng med mig och sticka loss! Den Stora Stickningen är en kampanj från innocent för att uppmärksamma ensamhet bland de äldre. Häng med mig och sticka loss!

Follow me on Bloglovin and Instagram

 

(2)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar