Annons
Annons

Ekologiska nyheter


 

Med tanke på hur mycket som sker inom ekologiskt mode och skönhet så tänkte jag köra en round up då och då för att uppmärksamma märken, kedjor eller produkter som är nya på marknaden!

Som eventuellt en eller två av er läsare upptäckt (förhoppningsvis är ni fler, hehe) så tycker ju jag att det är toppen med saker som är hållbara, ekologiska, giftfria och allmänt miljö – djur – och människovänliga. Med tanke på att det händer så enormt mycket inom detta område på alla plan så tänkte jag att jag försöker göra en liten round up då och då där jag tipsar om bra initiativ, nya produkter, nya märken, eller nya tilltag inom mode och skönhet. Det är säkerligen så att jag själv inte hunnit testa allt själv innan jag skriver om det men jag känner att det ändå är viktigt att förmedla dessa nyheter så att DU bästa läsare kan få lättare att göra smarta och bra val för både dig och vår planet. Det låter la bra!? Så här kommer några urval nyheter som hamnat i min inbox de senaste två veckorna.

Annons

L:A bruket solkräm ekologisk

Märket L:A BRUKET har precis släppt sin första ekologiska solkräm! Det här är en av de produkter som jag själv haft svårt för att hitta i ekologisk variant så det här tycker jag är toppen, ska testa till sommaren!

Biolage R.A.W.

Det är när de stora drakarna ger sig in i leken som man vet att alla andras hårda arbete nått fram – för det är först nu som L’Oreal ger sig in i leken och på riktigt har insett att både konsumenter och moder jord vill ha hållbara alternativ. Med Biolage R.A.W. har man skapat en hårvårdsserie där 70-100% kommer från naturliga råvaror. Heja på det säger jag, ett steg i helt rätt riktning för skönhetsjätten!

blankens sandaler naturgarvat skinn

Blankens har redan sedan start haft som mål att vara ett hållbart märke, säsongens fina sandaler kommer i naturgarvat läder vilket är ett mer miljövänligt val. Fina är de också!

björn axén organic

Björn Axéns nya serie Organic består av fem hårvårds- och stylingprodukter med innehåll på minst 95 % naturliga ingredienser och minst 10 % ekologiska ingredienser. Det är SÅ roligt att allt fler hårvårdsmärken ger sig in i fajten om en giftfri värld.

skin food sephora

Det coola märket Skin Food finns numera på Sephora!  Skin Foods filosofi grundar sig  på hållbar utveckling genom naturliga, ätbara ingredienser.  Varumärket anser att  nyckeln till bra hudvård finns runt omkring oss.

Velour by Nostalgi svanen märkta jeans

Sveriges första svanenmärkta jeans kommer från Velour by Nostalgi – främst kanske riktade till män men jag tycker ändå de är rätt unisex alltså. Men det är fanimig en rejäl bedrift att få denim Svanenmärkt med tanke på vilken miljöbov som just jeans är. Heja!

Okej, det var allt för denna round up – gillar ni det här och tycker jag ska fortsätta? Lämna gärna en kommentar, det skulle verkligen hjälpa! Kram på er

 

Follow me on Bloglovin and Instagram

 

(10)
(0)
6 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar