Annons
Annons

Frågestund


 

Frågestund på bloggen - kom kom kom!

Hahaha vilken SUPERSUCCÈ det blev med frågestund – frågorna bara HAGLADE in. Jag fick hela TRE frågor varav en tramsfråga men jag ska självklart svara på varenda en och skulle någon möjligen ha någon annan fråga vid tillfälle så var inte rädda för att kasta er ur den. Nu kör vi!

Annons

Hej Nina! Är nyfiken på dina tankar kring att bli tvåbarnsförälder. Och så undrar jag vad du tycker om att göra med Essie. Vill också passa på att tacka för en toppenblogg, du känns så jordnära och genuin! /Anna

Hej Anna! Först och främst – hallå, TACK!! Så himla fina ord, så glad jag är att du läser min blogg! När det gäller livet som tvåbarnsförälder så tror jag att jag just nu är lite lyckligt ovetandes om att det kan bli sjukt jobbigt. Vi har haft det så himla ”enkelt” med Essie, hon har från dag ett varit något av ett mönsterbarn (om det nu finns, men liksom en glad tjej som även i perioder av trots ändå varit resonerbar) – förutom att vi då inte fick sova ett skvatt fram till  hon var ungefär ett och ett halvt år – och vi (jag och Simone) har haft en bra uppdelning sinsemellan hur vi löser allt på bästa sätt så att det nu ska komma in en helt NY person i vår familj känns lite overklig och svårt att sätta att ta in. Jag har hört mycket om ”tvåbarnschocken” och jag ska ärligt säga att jag är lite rädd för den. Tänk om allt blir helt knas nu? Tänk om lillebror får kolik, Essie känner sig bortskuffad och jag och Simone får bryt på varandra? Ja, det är väl lite sånt jag är rädd för. Och som nu när vi var på Kolmården häromdagen – om man så bara tittade bort en sekund så var Essie borta. Inte så långt borta, men tillräckligt för att pulsen skulle stiga, så det är jag också lite rädd för – hur ska man kunna hinna med och ha ögonen med sig hela tiden? Men förutom den oron så ser jag mest fram emot att få en sommar full av bebisgos och att Essie blir den fantastiska storasyster som jag tror att hon kommer bli. <3 När det gäller häng med Essie så älskar jag allra mest stunderna innan läggdags när det kryps upp i soffan och gosas. Gos är det bästa.  Men annars så är det att göra saker för första gången – som att rida, klättra högt i klätterställningen, äntligen få ihop pusslet, kasta bollen i korgen – att se hennes ögon när hon lyckas med något. Det är otroliga ögonblick. Att gå på dansskola är något jag är glad att vi började med. På så vis har hon och jag fått en ”egen” grej som är vår att göra, dessutom älskar både hon och jag musik och dans och hon ser verkligen fram emot varje tillfälle. Det gör vi båda. Kram!

Nina! Om du har en sandhög plus en sandhög, hur många högar har du då?/Peter

Hej Peter. Tack för frågan. Om man lägger ihop sandhögarna så skulle jag säga att jag har EN sandhög. Men om jag har två sandhögar som ligger bredvid varandra så tycker jag att jag har TVÅ sandhögar.

Jag tycker din gravidstil är grym, så jag skulle vilja veta mer om den! hur tänker du, vad är nyckelplaggen och vad ska man undvika? Måste också passa på att fråga, sitter gravidjeans bra tycker du, eller håller du också på att få spel på grund av att de jäklarna åker ner HELA tiden? 🙂 /Sofie

Hejsan Sofie – tack för din fråga och din superfina kommentar, glad jag blir!!! Vi börjar med gravidjeansen och ja, jag blir också tokig!!!! De är helt enkelt pissjobbiga, men jag ska också ärligt säga att om man lägger en extra slant så brukar kvaliteten bli lite bättre och därmed också sitta stadigare. Men det är sällan man har lust att punga ut en tusenlapp för ett par gravidjeans så själv fortsätter jag att dra upp brallorna hela tiden, haha. Men gud vad jag längtar tills jag inte behöver ha gravidjeansen längre! Det finns en variant av gravidjeans som inte har den där ”tuben” – men jag har inte hunnit testa dem, kanske kan vara något annars? 

I övrigt när det gäller gravidmode så har jag inte investerat så jättemycket i nya plagg. Jag tycker att man klarar sig rätt bra på:
två par jeans (svarta och blå tex), ett par fejk skinnbyxor, två till tre linnen som är lite längre, typ amningslinnen som man kan ha under lite kortare toppar, lika bra att köpa nu för de kommer behövas sen, 1-2 par gravidstrumpbyxor. Såklart är det beroende på hur mycket man går upp i vikt men jag har klarat mig bra på den uppställningen och sen adderat toppar som är tacksamma att växa i tex skjortor, lite längre tröjor, stickade klänningar och kavajer. Bästa alternativet till gravidjeans är ju ”fladderbrallan” – den går att ha under kulan om man sen då har en längre topp som täcker bra, extremt mycket skönare än jeans. Jag tycker överlag det är roligare att utmana sin egen garderob och tänka nytt kring de plagg man har istället för att köpa massa nytt. När bulan blir för stor kan man ju ha skjortan öppen med ett linne under tex.

När det gäller plagg att undvika så känner jag mest att regeln är att undvika plagg som är obekväma, typ underkläder och annat som sitter åt. Nu säger jag emot mig själv lite med tanke på att jag går och irriterar mig på mina gravidjeans men man lever inte alltid som man lär, haha. Men är det någon tid i livet som man bara ska känna sig som inlindad i bomull så är det ju när man är gravid – så, släng stringtrosan haha. Kram till dig!

Follow me on Bloglovin and Instagram

 

(0)
(0)
6 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar