Annons
Annons

En dag i Genua


 

Häromdagen körde vi en sväng till Genua som är den  (mindre) storstad som ligger närmast Cinque Terre. Simones bror bor dessutom här vilket gör att vi kommer på besök då och då. Jag gillar verkligen den här staden. Vackra byggnader, urfina shoppingstråk pga vackert mosaikgolv, lagom blandning av butiker, en charmig mindre Gamla Stan-del samtidig som det ligger direkt vid havet och har både fantastisk utsikt och den charmiga stil på husen som Cinque Terre är känt för. Så allt inkluderat, what’s not to like. Ja, det skulle vara den svinkalla vind som kommer in via den stora hamnen då. Det är ungefär en timmas bilväg mellan ställena men skilde denna dag minst 5 grader i värme, brr.

Annons

Missa in de fina skyltarna i som hänger utanför varje butik.

Pampiga valv!

Min man, never not shopping…

Spana in golvet!!

Rocco – sådär lagom pepp på långrunda i vagnen när föräldrarna kollar kläder och annat onödigt.

Matpaus. De här damerna jobbar på ett av stans mest populära hak. Panificio Mario. Foccacia och pizza som stannar kvar i minnet.

Hallå, pizza med pesto – och ostmix. Så jedrans gott asså!!

Fokuset i ögonen ligger främst på att försöka trycka på rätt selfieknapp på kameran men jag njuter av maten också, lovar!  

I stan var det jul i varje butik – mysigt att få sig en dos eftersom jag annars är i enorm avsaknad av adventsmys. Det är något med att befinna sig utomlands och inte ha tillgång till sina invanda traditioner som gör att julkänslan är som bortblåst!

(0)
(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons


Follow me on Bloglovin and Instagram

 


Annons

Laddar