Annons
Annons

Gravid vecka 39 – att packa BB-väskan


 

Så går vi in i vecka 39! Nu är det inte mycket tid kvar och det är dags att packa BB-väskan!

Gravid vecka 39 – att packa BB-väskan: Ja herregud så var man inne i vecka 39, kan ni fatta? Vissa dagar känns det som om jag bara vore i vecka 20, känner mig pigg och inte alls redo för förlossning medan det andra dagar känns som att lillebror är välkommen precis när som helst. Och det senare är ju något mer realistiskt om man säger så… därför blev det nu oundvikligt att packa den där BB-väskan. Ju fler förvärkar desto mer nervös italiensk man som undrar om väskan är redo, haha. Förra vändan packade vi väskan flera veckor i förväg, när det sen visade sig att jag gick över tiden och dessutom fick åka in i lugn och ro utan värkar så kändes ju den där hetsen med att packa BB-väskan något överdriven. Jag hade fanken hunnit flyttpacka hela lägenheten innan Essie behagade komma ut. Men, eftersom varje förlossning är en ny förlossning så vet man ju helt enkelt inte. Så nu är väskan i alla fall halvpackad. Jag har packat ner pyjamas och morgonrock till mig själv, ombyten till Baby Junior och så det viktiga ”Fortuna”-plagget från Italien. För att bringa tur till den nyfödda ska detta ”linne” vara det första plagg som sätts på bebisen så det måste vi ju såklart ha med oss. Vad har du packat i din väska? Kanske du kan tipsa om något som jag missat!

Annons

Det här tycker jag annars är toppen att ta med sig: 

 • din legitimation
 • papper om din blodgruppering (som du ska ha fått på Barnmorskemottagningen)
 • bebisens allra första kläder – glöm inte mössa!
 • myskläder till mamma och partner
 • sköna innetofflor
 • ditt födelsebrev/plan om du har skrivit ett
 • necessär, lyxa till det med härliga produkter – tänk på den där första duschen efter förlossningen, aaaah!
 • musik – förbered bra spellistor, jag har en lugn och en mer lite mer energi
 • bilbarnstol för den där första färden hem
 • kamera/telefon
 • mjukt toalettpapper (föreställ dig landstingets riviga toapapper direkt efter födsel…)
 • hårspännen/hårsnoddar. Beroende på din frisyr förstås men man vill INTE ha svettiga hårtestar i ansiktet under förlossning
 • amningsbh om du har tänkt amma
 • tröja/kofta som går att zippa eller knäppa upp till mamma och partner, enkelt vid amning och det blir också enklare att vara hud mot hud
 • gottigt snacks! Go nuts med dina favoriter
 • bebisens första filt, gärna en som ni föräldrar sovit med några dygn innan så den fått era dofter med sig

Gud vad mysigt det känns nu! Börjar se fram emot det där bebisgoset… kanske är jag redo i alla fall?

Läs gärna också:
Falskt alarm?
Vad ska han heta?

Bra saker med vecka 39: Trots att jag såklart inte är lika smidig längre så känner jag mig oväntat pigg alltså. Kroppen är bra cool ändå. Igår var jag ute på middag och det är ju egentligen något som kanske är lite knäppt att göra sådär fem dagar före BF men, ja, det känns helt enkelt inte som att jag har fem dagar till BF. Så skönt!

Mindre bra saker med vecka 39: Just eftersom det inte känns som att jag är höggravid så är det så himla lätt att jag förtar mig – jag har pratat om det förut och att jag måste lära mig men jag har SÅ svårt för att tacka nej till saker eller ställa in saker. Nu har jag i alla fall avbokat en massa grejer som jag hade planerat den här veckan bara för att jag MÅSTE. Men jag önskar lite att jag bara ville ligga stilla och inte göra något alls, men det verkar inte som att jag har den genen i mig helt enkelt.

Så går vi in i vecka 39! Nu är det inte mycket tid kvar och det är dags att packa BB-väskan! Så går vi in i vecka 39! Nu är det inte mycket tid kvar och det är dags att packa BB-väskan!  Så går vi in i vecka 39! Nu är det inte mycket tid kvar och det är dags att packa BB-väskan! Så går vi in i vecka 39! Nu är det inte mycket tid kvar och det är dags att packa BB-väskan!

Follow me on Bloglovin and Instagram

 

(83)
(0)
2 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar