Annons
Annons

Guide: så klär du dig när du ammar


 

En liten guide kring mode och amning - inte det lättaste att kombinera alltid! Här är 9 smarta knep för amningen och ändå fixa stilen.

Så klär du dig när du ammar: Nu blir det en härlig walk down memory lane med lite bilder från arkivet. Jag fick nämligen frågan (tack kära läsare för att ni frågar, kommenterar och hör av er trots vår krångliga kommentarsfunktion, ni är bäst!!) om hur man kan lyckas behålla stilen samtidigt som man ammar då det inte alltid är det lättaste! Men jag tänkte berätta hur jag tänkte och komma med lite tips på hur man kan kringgå vissa krångligheter! Så här kommer en liten guide till hur man kan klä sig när man ammar för att både underlätta men också för att känna sig lite fin – för det är också så himla viktigt – i alla fall var det det för mig. Okej, när man går hemma och sunkar så spelar det ju mindre roll men när jag gick utanför dörren så kändes det härligt att bibehålla någon form av jag-känsla – att inte bara vara ”nya mamman” om ni fattar vad jag menar? Dessutom kanske man inte är ursugen på att shoppa en massa amningsplagg som man bara ska använda en liten period, då kan det vara bra att dyka in i sin egna garderob och hitta lösningarna. Ska också lägga in brasklappen om att jag fött barn på våren vilket gör hela amningsgrejjen något enklare men jag hoppas alla kan få lite nytta av denna guide. Så here we go:

Annons

Först och främst är amningslinnet din bästa vän från och med nu. Jag hade ett gäng och växlade mellan. Har du ett amningslinne så är det mycket enklare att klä sig. Grejen med amningslinne är att det garanterar att du aldrig behöver sitta på ett café och visa hela överkroppen ink mage vilket kan kännas bekvämt att slippa. Du hittar amningslinnen hos de flesta kedjor.

Skjortan – en sån lifesaver på alla sätt. En skjorta är både snygg och praktiskt. Antingen kan du knyta den som ovan över ett amningslinne och därmed alltid ha expressnära till amningen eller så gör du som nedan, ha på dig en skjorta över en bra amnings-bh, att bara knäppa upp funkar överallt. Just i vår är det blå-vit-randigt som gäller – tex den här från Samsoe & Samsoe. 

En liten guide kring mode och amning - inte det lättaste att kombinera alltid! Här är 9 smarta knep för amningen och ändå fixa stilen. En liten guide kring mode och amning - inte det lättaste att kombinera alltid! Här är 9 smarta knep för amningen och ändå fixa stilen.

Lösa toppar eller tunikor att ha över ammningslinnet är också helt perfekt. Då kan man enkelt bara ”lyfta upp” det fladdriga tyget utan att för den skull känna sig naken. Kanske den här blommiga fina från Cubus kan va nått.

En liten guide kring mode och amning - inte det lättaste att kombinera alltid! Här är 9 smarta knep för amningen och ändå fixa stilen.

Klänningar vill man ju kanske gärna ha och speciellt inför sommaren. Satsa då på något med knappar, antingen skjortklänning som ovan eller som den jag har nedan, en vanlig klänning fast med knäppning i bysten. En klassisk omlottklänning är ju också helt megatoppen för amning! Som den här fina från NA-KDEn liten guide kring mode och amning - inte det lättaste att kombinera alltid! Här är 9 smarta knep för amningen och ändå fixa stilen.   En liten guide kring mode och amning - inte det lättaste att kombinera alltid! Här är 9 smarta knep för amningen och ändå fixa stilen.

Kimonos är också helt perfekt för amning, då kan man återigen köra med ett amningslinne under så är saken biff! Den här fina från Soft Rebels vill jag ha! Gillar man koftor är ju det också ett smart plagg att ha över linnet.

En liten guide kring mode och amning - inte det lättaste att kombinera alltid! Här är 9 smarta knep för amningen och ändå fixa stilen.

Sen måste vi ju också prata om att man inte MÅSTE vara amningsredo 24/7 – jag kände behovet att ibland bara skita i allt praktiskt och bara ta på mig det jag kände för, speciellt när vi skulle ut och äta eller gå på fest eller liknande. Essie var allt som oftast med på alla våra äventyr (här är vi i Florens och hon sover i vagn bredvid oss) och klänningen jag har på mig denna kväll är långt ifrån amningsvänlig. En hyfsat kortkort läderklännning med polokrage – hur fasen ammar man i en sån? Tja, jag hoppade in på toa och klädde av mig naken i stort sett, haha. Så kan man också göra. Inte praktiskt på något sätt – men jag kände mig fin hela kvällen och det gjorde mycket för mig som person. Så glöm inte – happy mama, happy baby!

En liten guide kring mode och amning - inte det lättaste att kombinera alltid! Här är 9 smarta knep för amningen och ändå fixa stilen.

Sen vill jag också tipsa om att det finns fina aminingsplagg som är skapade just för detta ändamål. Den här toppen från Boob har jag använt redan nu trots att jag inte börjat amma än (peppar peppar på att det ska funka) – ser liksom ut som vilken vanlig topp som helst, fint och smart!

Ett annat bra plagg som dessutom är mad trendigt just nu är hoodie-tröjorna – då kan man ju med fördel satsa på en hoodie med dragkedja för smidigt mjölktillgång!

Någon tipsade också mig om tubtoppar – megaenkelt att bara dra ner när bebis blir hungrig. För mig hade det nog inte funkat då mina bröst blir enormous largus men för den med lite mindre byst kan det nog vara en hit!

Summa kardemumma – det enda man egentligen behöver investera i är bra amnings-BH-ar (spara inte in på det här, se till att de sitter bra och bekvämt!) och amningslinnen, resten kan man oftast få till på egen hand!

Follow me on Bloglovin and Instagram

 

(28)
(0)
4 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar