Annons
Annons

#HATAHAT


 

#hatahat - stå upp mot mobbingen och hatet på nätet tillsammans med mig och Telia!

Det här inlägget görs i samarbete med Telia

Ingen har väl undgått att inse att nätmobbing och näthat är en verklighet – men det känns ändå så otroligt overkligt att det faktiskt är så? Hur kom vi hit? Hur kom vi till den plats i tiden där den lägsta formen av mänsklighet och uppförande frodas som allra mest. Jag blir ledsen, på riktigt hjärtskärande ledsen, varje gång jag ser och hör om personer som fått utstå hat på grund av hur de ser ut, för hur de pratar, för något de sagt eller gjort. Okej okej, jag ska villigt erkänna. Även jag har väl slängt ur mig något korkat om någon som sagt eller gjort något dumt, det har vi nog alla. Jag har inte sparat på svordomarna när det gäller Åkesson och Trump till exempel. Men aldrig på den nivå att det skulle uppfattas som hat, kränkning eller hot. Och vet ni, jag har (tack och lov!) aldrig fått uppleva det heller. Jag vet faktiskt inte varför, man liksom förväntar sig att få en del av kakan på något sätt men det har inte hänt. Kanske är det för att ni, mina älskade läsare, är vänliga, godhjärtade eller ja, rent ut sagt normalt tänkande människor som inser att vi alla är olika. Oavsett är jag er evigt tacksam för att ni alltid behandlar mig med värme även om ni inte alltid håller med mig. För det behöver man ju inte.

Annons

Men bara för att man inte håller med någon så betyder inte det att man måste hata. Det skapar bara skit. Skit för alla, inklusive den som hatar. För jag tror inte att du, som hatar så, mår så bra. Och jag tror att det är därför som du vill försöka trycka ner dem som verkar lite gladare, lyckligare eller mer framgångsrika. Eller kanske de bara skrämmer dig. Vad det än är – Ditt hat kommer inte hjälpa. Inte dig, inte någon. Så kan vi alla bara….puuuuh…andas och #hatahat

Om ni vill göra något i kampen mot näthat så släpps nu Fashion Against Hate by Ida Sjöstedt som är ett samarbete mellan Ida Sjöstedt och Happy Plugs, en exklusiv kollektion med mobilskal, headset och tröja. Kollektionen kommer säljas i Telias säljkanaler och allt överskott går till Friends och deras arbete mot mobbning på nätet och i sociala medier.

Friends har i 20 år arbetat för alla barns rätt till trygghet, fri från mobbning och diskriminering. Eftersom den tekniska utvecklingen har ändrat förutsättningarna för att kommunicera har Friends lagt ett ökat fokus på kränkningar och mobbning som sker på nätet. Ungefär var tredje ung idag uppger att de blivit kränkta på nätet det senaste året. Men det går att förändra.

Telia är Sveriges största telekombolag som gör det möjligt för miljoner människor att kommunicera med varandra. Som marknadsledare vill Telia ta ansvar och tydlig ställning för ett kärleksfullare internet. Tillsammans kan vi göra skillnad. Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

 

Follow me on Bloglovin and Instagram

 

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar