Annons
Annons

När blev det PK att vara antirasist?


 

När det blev det ett skällsord att göra rätt sak - när blev antirasist detsamma som att vara PK?

Ni känner säkert till En Svensk Tiger som uppmanade oss svenskar att vara starka och hålla käften under andra världskriget. Allt för att inte skada det ”neutrala Sverige”. Anyways. Det må kanske inte vara exakt samma sak men uttrycket PK eller Politisk Korrekt används om dem som följer rådande politiska värderingar och trender i debatten utan att typ tänka själva så helt långt ifrån är det inte. Alltså typ nån som vänder kappan efter vinden ungefär. Jag har länge försökt ignorera det faktum att allt fler använder just PK-benämningen för att avfärda saker som egentligen är sunt förnuft, vettiga åsikter och bara allmänt bra. Bara den senaste veckan har dessa saker ansetts som PK och därmed också töntigt, ovärdigt, korkat och lamt:

  • att stå upp mot rasism
  • att plastbanta
  • att gilla allas lika värde
  • att sopsortera
  • babyshowers
  • att vara emot nazisternas framfart
  • att stötta Macrons äldre fru Brigitte Trogneux

När jag ser listan och att folk kallar dessa åsikter för PK blir jag helt jäkla SKOGSTOKIG!! Det är fan i mig inte PK att avsky rasism – hela mitt liv är baserat på allas lika värde, det har inte plötsligt blivit trendigt. Det är fanimig inte PK att vilja undvika gifter – varken jag eller mitt barn gillar dem. Det är fan i mig inte PK att dela en artikel om att RFSU-ordföranden hoppar av sitt uppdrag på grund av hot – det är en akt av stöttning och att visa att något inte är ok. Det är fan inte PK att lägga plast i en container och panta flaskan på ICA – det är det minsta man kan göra för miljön. Det är fan inte PK att anordna en babyshower – det är att fira saker när firas kan. Det är fan inte PK att protestera mot att nazisterna välkomnas med öppna armar till Almedalen – det är FUCKING insane att INTE göra det. Det är fan inte PK att lyfta kvinnor i samhället – det är snarare ett hatbrott att vi fortsätter behandlas som vi på många ställen gör i världen.

Annons

Att stå upp mot rasism, att stå upp mot homofobi, att stå upp mot sexism – för allas lika värde – hur fan kan det anses något fult och töntigt!? Hur kom vi hit? Bara som ett litet exempel på hur sjukt detta är så visade Kakan  mig ett diagram som EU-kommissionen tagit fram som säger att kostnaden för att ta emot en miljon människor på flykt i EU går på cirkus 12,5 miljarder euro – vet ni vad som kostar 1 000 miljarder euro? Jo, alla mysiga skattesmitare från EU – varje år. Så hur blev det återigen så att vi skyller dålig ekonomi, arbetsbrist och annat på de mest utsatta i samhället. Jo, för det är alltid enklast att sparka neråt. Men det får man väl inte säga i det här landet längre.

Att anordna en babyshower, att tänka på miljön, att försöka undvika gifter för sina barn – hur fan kan DET anses som något töntigt och fult? Är det för att du själv inte orkar anordna en fest för din egen kompis? Är det för att du själv inte orkar bry dig om vad som händer med världen? Är det för att du själv inte tror på plast och gift? So be it – men skit i att klanka ner på andra som gör det!

Disclaimer – om det även i fortsättningen ska anses PK att vara antirasist, feminist, pro-plastbantning och pro-kalas med mera så ska jag gladeligen trycka upp t-shirts (obs ekologiska) för att stå först i ledet av PK-moral-töntar. Jag undrar mest bara NÄR ska vi istället kalla dessa saker för deras rätta namn, nämligen – sunt fucking förnuft!?

Tack för ordet.

Följ gärna mig på Instagram under @ninacampioni

Follow me on Bloglovin and Instagram

 

(16)
(0)
4 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar