Annons
Annons

Så rensar du smart i garderoben


 

I senaste podden lovade jag ju smarta rensa-garderben-tricks och et voila – här kommer de! Ovan kan du också kika in i min garderob då Myrorna var på besök hos mig för att rensa…gah! Här är 8 ovärderliga tips för att rensa garderoben: 

Annons

1. Börja med att slänga ut precis ALLT på golvet, sängen, köket och balkongen (ja, om man nu behöver så mycket plats alltså) – det är först då som du kommer inse att “herregud, jag har FÖR mycket plagg!”. En välbehövlig reality-check!

2. Tipset med frågeställningen “har det här plagget använts det senaste året?” är lika gammalt som effektivt. Om svaret är nej så åker plagget ut! Det här fungerar även som bra terapi då det lär dig att inte bli alltför sentimental kring dina plagg. För den äventyrliga: ställ dig frågan “har det här plagget använts det senaste halvåret?”

Behöver du fylla på med några plagg i garderoben nu när du ska rensa ut allt? Satsa på plagg som aldrig går out of style!

3. Gör tre högar på golvet: en “återvinna” som innehåller allt som är trasigt och smutsigt, den högen tar du med dig till exempelvis H&M eller Gina Tricot som återvinner plaggen till nya! En “sälja” som innehåller allt som har ett värde på andra hands-marknaden, lägg ut på Blocket eller Tradera eller sätt upp ett bord på en loppis. Och till sist en “skänka”-hög där du lägger de plagg som kanske inte skulle inbringa så mycket mer pengar än vad en säljannons kostar, lämna hos Stadsmissionen eller annan valfri välgörenhetsorganistaion. Eller så gör du dagens goda gärning och lämna även sälja-högen till välgörenhet

4. Tänk färg! Alla människor har några favoritfärger. Håll dig till dem och du kommer få en snygg garderob där de flesta plagg passar med varandra. Kasta ut de plagg med färger som du varken gillar eller passar i. Var hård!

5. Ett supertips från Elle Decoration-bloggaren “Hej Regina” är att ha en galge i garderoben som du markerar på något sätt, kanske med en rosett. Efter att du har rensat ut gerderoben så hänger du den galgen längst till höger. Varje gång du använt ett plagg så hänger du tillbaka det plagget till höger om rosetten. Ett år senare så kan du därmed enkelt och tydligt se att alla de plagg som fortfarande hänger kvar till vänster om rosetten har du alltså inte använt och bör därmed ryka! Voila!

6. Håll koll på kvalitet och passform. Om plagget har “knän” eller andra kroppsformer som sticker ut trots att du inte har plagget på dig – ja då har det inte så bra kvalitet. Gör dig av med skiten.

7. Skor. Skor. Skor. Ja, de är vackra. Men är de sköna? De skor som du får blodvite av bara av att titta på så är de inte bra för dig. Ge dem istället till någon du inte tycker om. Nej, förresten, så elaka ska vi väl inte vara!?

8. Kör på “två-försöks-regeln” det vill säga om du tagit på dig plagget men direkt tagit av det och satt på dig något annat två gånger så är det inte ett plagg för dig.

Skönt va!? Duktig du varit nu!

(0)
(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

 
 


Annons

Follow me on Bloglovin and Instagram

 


Annons

Laddar