Annons
Annons

Semesterlistan


 

Arrivederci Italia - tack för världens härligaste månad, hela Campioni familjen har mått som kungligheter!

Det är ju så bra med bloggkollegor för då får man alltid så bra idéer kring vad man själv kan blogga om – därför snor jag den här listan rakt av från fina Anja.

Mina planer för sommaren:
Eftersom det är första sommaren som tvåbarnsmorsa får man sänka kraven ganska mycket känner jag. Sömn trumfar det mesta just nu. Så vi har inte planerat så mycket mer än att vara i Blekinge hela juli med en och annan avstickare till Kalmar och sen hälsa på vänner på västkusten. Första september tänkte vi dock bila ner till Italien – det blir en utmaning, förhoppningsvis en riktigt kul sådan!

Annons

Favoritsommarmånad: 
Augusti utan tvekan! Jag har alltid varit den på jobbet som velat ha sen semester –  det ÄR ju alltid bättre väder i augusti och dessutom så är det en mer avslappnad stämning då tycker jag, inte lika semesterhetsigt.

Största sommarutgiften: 
Hmmm…svår fråga, vi ska inte göra något extremt denna sommar men visst bio-gas till bilen är ju inte billigt förstås. Och så ska det köpas färg, spackel, sängar och allt annat som behövs till vårt semesterprojekt. 

Vad ser jag mest fram emot i sommar? 
En riktigt bra sommardag är planlös, solen skiner och man startar dagen med ett morgondopp i sjön. Jag hinner läsa min bok en stund innan det blir lunch och sen bad igen. Resten av eftermiddagen går åt att klura på vad man ska grilla på kvällen för det är det enda bekymmer man har just då. Ojdå, glömde jag nämna barnen här någonstans i denna drömdag – oooops. Nåja, det är i alla fall vad jag längtar efter, en enkel lugn dag som avslutas med grill i solskenet med ett glas krispigt vitt vin och att få läsa boken medan solen går ner och de ljumma vindarna smeker ens bara ben.

Här badar jag helst:
Jag älskar att bada både i sjö och hav. Det är något med vattnet i sjöar som är så mjukt på något sätt och här i Blekinge har vi en liten sjö som oftast är väldigt tyst och mysig. Annars föredrar jag självklart havet i Cinque Terre, Italien, det är svårslaget! Gillar sandstrand före klippor, får alltid någon form av miniskräck att jag ska halka och slå ihjäl mig på de där hala klipporna, haha.

Arrivederci Italia - tack för världens härligaste månad, hela Campioni familjen har mått som kungligheter!

Det här har jag på mig i sommar: 
På landet shorts, linne och en lite för stor skjorta. I stan sandaler och långklänning i något härligt mönster.

Det här lyssnar jag på i sommar: 
Ja det var ju det där med barnen, sen de kom har man inte samma kontroll över vad som hörs. Just nu är det bara soundtracket till Frozen som går på repeat. Annars blir det mest P1 – är ju vuxen nu!

Det här tittar jag på i sommar: 
Eftersom jag tittat färdigt på the Handmaids Tale så är det bok som gäller – när det är semester vill jag kolla så lite på tv som möjligt. Men visst, vi sänker ett och annat avsnitt av Orange is the new black, det ska jag inte förneka, ny säsong ju!

Bästa sommarstället:
Blekinge förstås, men älskar också Gotland, Kalmar, Malmö och Skummeslöv/Mellbystrand/Varberg – har många vänner på den sidan. Ja, å så Italien och Cinque Terre såklart.

Arrivederci Italia - tack för världens härligaste månad, hela Campioni familjen har mått som kungligheter!

Det här äter jag i sommar: 
Melonsallad, ostar i mängder, fisk på grillen, fikakex och chili-bea!

Det här läser jag i sommar: 
Just nu läser jag Pernilla Ericssons andra del i sin krim-serie – gillar ni crime så måste ni spana in henne. Så stolt över denna tjeja som är både min vän och ex-kollega från Aftonbladet!

Det här kommer jag sakna i sommar:
Tid. Man älskar ju sina barn men de är ju också tidsslukare av rang. Ni vet den där tiden man förr hade att läsa bok, lyssna på Sommar i P1, prata med vänner eller bara stirra upp i himlen, ja den tiden. Vart tog den vägen?

Follow me on Bloglovin and Instagram

 

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar