Annons
Annons

Stockholm Fashionweek Best of Day 2


 

Best of Stockholm Fashionweek day one! Nina Campioni at ELLE sums it all up for you!

Dag två av Stockholm Fashionweek var precis lika start som den första. Det känns så roligt att kunna säga det och verkligen mena det. Efter två-tre säsonger av lite svagare modeveckor där det känts som att svenskt mode haft lite av en självförtroendekris och där intresset från utländsk media saknats har det dessa dagar känts som att vi är på gång igen. Det är bra kvalitet rakt över, det är modiga siluetter och ta-för-sig-attityd. Härligt!

Annons

Ovan: Nu är jag ju något partisk då Valerie är en vän men ska försöka att ge er en ärlig bild. Jag blev SÅ glad över att se en lite ny Valerie, inte för att den ”gamla” på något sätt varit dålig, men det är alltid roligt när någon utvecklas vidare och tar nya steg. Valeries kollektion visar på en kaxigare höst med modiga materialval och former. Fullkomligt älskar jackorna som är verkliga statements och blev inte heller ledsen av att det se härliga blå glittret. Kritstrecksranden visar också att hon är on point trendmässigt. Best of Stockholm Fashionweek day one! Nina Campioni at ELLE sums it all up for you!

Om det var något som alla (jo jag tror alla) var helt hundra överens om under gårdagen så var det att Stylein visade en oerhört stark visning och det är bara att hålla med. Hon visade upp ett helt gäng av ha-begärs-plagg som den där skinnjackan med fårskinnsdetaljer till exempel som gjorde att hela modepressen satt med hjärtformade ögon. Det stickade var kul att se, vackra stickade klänningar som kändes både moderna och sexiga på ett oväntat sätt, jag menar, hur gör man en stickad klänning sexig? Det går tydligen. Sen är det nog ingen som gör så fina kappor som Stylein. Den där svarta kommer jag investera i.

Best of Stockholm Fashionweek day one! Nina Campioni at ELLE sums it all up for you!

Hela modeveckans kanske största snackis var ju Johan Lindebergs stora comeback till det märke han en gång startat. Det var en känslosam men stark Johan som höll ett vackert tal före visningen där han hyllade kvinnan (se nedan) – naturligtvis till stora applåder. Visningen bjöd på en modern Lindeberg-kvinna i starka powersuits. Det här är en kvinna med attityd och stil. Färgen röd gick som en tråd genom hela visningen precis som den gjort enorm hela modeveckan.

”Du kan inte vara ett modernt och internationellt livsstilsvarumärke idag utan att ha kvinnan i en kraftfull roll. Jag är en person som verkligen tror att dynamiken i ordet måste förändras, och att kvinnor bör vara ansvarig och vägleda oss till en bättre värld. Jag tror på naturlig styrka och värderingar hos en modern kvinna”

Best of Stockholm Fashionweek day one! Nina Campioni at ELLE sums it all up for you!

Ida Sjöstedt…ja vad ska man säga om Ida som inte redan blivit sagt. Men, det finns ingen som Ida. Denna ödmjuka designer gör de mest drömmiga plagg och jag tror inte det finns någon därute som inte skulle vilja ha ett plagg från Ida i sin garderob. Jag älskar också stylingen som känns kaxig och rolig. Hur coolt med en hoodie och värsta prinsess-kjolen liksom? Det tyder också på Idas intresse för feminism och starka kvinnor. I en kollektion där varenda plagg är drömmigt och andas ”rosa” så hjälper styligen till att visa att det här är mäktiga plagg för mäktiga kvinnor. Till nästa gala måste jag ta ett snack med Ida alltså… tack för en underbar visning!

Best of Stockholm Fashionweek day one! Nina Campioni at ELLE sums it all up for you!

På tal om mäktiga kvinnor. Ida Klamborn är den designer som kanske är allra mest högljud kring feminism och alla lika rättigheter. Hon är också känd för att streetcasta modeller (alltså att inte bara använda professionella modeller utan kvinnor så som kvinnor ser ut) vilket är bara att hylla rakt av. Volanger, knutar, höga benslut, rosa och rött är Idas höst.

Best of Stockholm Fashionweek day one! Nina Campioni at ELLE sums it all up for you!

Hope är ett riktigt stabilt märke som länge varit alla kontorsarbetande kvinnors största favoritmärke – nu känns det som att man också kan bli en favorit både hos hipster-Maja och rocker-Betty (påhittade namn såklart). En kollektion som hade ett mörker över sig men kändes unisex, cool och kaxig. Hope satsar mer på starka accentfärger i neon än den ”vanliga” röda som vi sett under veckan. Blev inte helt okär i hela den kritstreckrandiga looken.

Follow me on Bloglovin and Instagram

 

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar