Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

Tre poddar jag lyssnar på!

Jag tänkte att jag skulle tipsa om mina favoritpoddar – det var ett tag sedan och även om inte mycket har förändrats så har jag än mer VALT ut mina poddar. Jag hinner liksom inte lyssna på poddar längre på samma sätt som förut och jag väljer aktivt att strunta i att känna stress över det.

Annons

Kan låta sjukt men poddar har liksom blivit vad tv-program var förut, något man pratade om på måndagen typ ”såg ni Jacobs Stege i lördags?” (ja, jag är gammal) – numera är det ”Hörde du senaste Fredagspodden?” och så känner man stress för man inte har hört och så är det cirka tretusen olyssnade avsnitt som ligger och väntar på en i spelaren. Nej, istället har jag valt ut de jag älskar mest och så lyssnar jag på dem, varken mer eller mindre! Så här är de, mina tre poddfavvisar:

Annons
  1. Brita och Parisa
    På ohotad förstaplats kommer denna rappa, smart och intressanta podd om popkulturella fenomen, nyheter och personliga erfarenheter av übersmarta och roliga Brita Zackari och Parisa Amiri. Jag kan inte nog rekommendera denna podd som ger mig allt från böckerna jag måste läsa till nya feministiska tankegångar. De är dessutom inte rädda för att ta ställning och säga sitt i det mesta och jag uppskattar SÅ deras syn på världen. Lyssna här!
  2. 2. Conan needs a friend
    Eftersom jag aldrig kan få nog av amerikansk populärkultur i allmänhet och humorgenren i synnerhet så är Conan-podden tillsammans med Here’s the thing av Alec Baldwin mumma för min själ. Conan får alla gäster från Michelle Obama till Tina Fey att känna sig som hemma hos honom och tonen dem emellan är så underbar att man bara vill hoppa rakt in i studion och erkänna sig själv som bästis. Är också typ den enda podden som gör roliga reklamspottar. Lyssna här!
  3. 3. Raseriet
    Amie Bramme Ser och Fanna Ndow gör denna sjukt viktiga podd som tar upp vardagen så som de ser den, oftast kopplad till rasism och orättvisor i samhället men de ger mig också tips på ny härlig musik och bra tv och film. Smarta babes med en otroligt viktig agenda. Lyssna här!
  4. Jamen förlåt då men måste ju också nämna min EGEN PODD – lyssna på den här. Avsnittet med Malin Gramer är kul tycker jag!

Vilka poddar lyssnar du på eller skippar du det helt!? 

Dela på:
Laddar